Historien

 

Startside
Aktuelt
Historien
Fotoalbum
Om ungerne
Bidrag
Kontakt
Engelsk tekst

maj 2008

SABITRIS HJEM FOR FORÆLDRELØSE BØRN

IDÉ OG HISTORIE

”Sabitri United Social Service” er navnet på organisationen bag hjemmet, der blev startet på Sabitri Rais eget initiativ i 1999. Hendes yngste datter, Nimu, er også involveret og har støttet og hjulpet sin mor siden starten[n1].

I sin ensomhed, da hun blev enke, blev Sabitri inspireret af hjælpeløse, fattige og forældreløse børns uskyldige latter til at fylde sit liv med glæde ved at hjælpe nogle af disse børn til en lys og sikker fremtid.

Efter 2 år blev hjemmet godkendt af myndighederne til at modtage i alt 18 børn. Disse er kommet på forskellig vis og i alle aldre fra 1 uge til 10 år.

Sabitri Rai, født i 1952 som datter af en løjtnant i den engelske hær. ( Englænderne har gennem mange år hyret nepalesere – gurkhaer – som professionelle soldater til deres hær. Det er et af de mest eftertragtede job i Nepal p. gr. af den gode løn og pension.) Hun har 3 børn, 1 søn og 2 døtre. Da hun blev enke, engagerede hun sig hårdt i socialt arbejde, hvilket altså har ført til, at hun nu er ”mor” for de 18 børn, der bor hos hende.

Nu er mulighederne for at give børnene mad, husly og undervisning m.m. afhængig af frivillig støtte fra familie og venner. Der er ca 30 lokale ”medlemmer”, der hver måned giver mellem 50 og 200 rupies. Enkelte giver 500 rupies. Andre venner og familie, som kender hjemmet, hjælper af og til med mad, tøj, undervisningsmaterialer osv.

Sabitri har selv lidt indkomst som formidler af jordhandler.

Ingen myndigheder, NGO eller lignende har hidtil ydet nogen hjælp.

(Siden 2003 har Børge betalt huslejen, 1000 kr. = ca. 12.500rupies pr måned.)

FORMÅLET MED HJEMMET

I denne komplicerede verden bliver mange menneskers liv ødelagt af konflikter, naturulykker, stoffer og sexmisbrug. Mest påvirket af alt dette er børn, der bliver forladt alene, hjælpeløse, hjemløse og forældreløse. Deres dyrebare liv skal beskyttes ved at give dem husly, god undervisning og et kærligt og sundt miljø, så de kan leve et respektabelt, selvstændigt liv som andre børn og være med til at skabe en bedre verden af i morgen.

Overfor denne udfordrende og vanskelige opgave kan vor lille indsats gøre en forskel.

Det er vort håb og tro, at dette hjem evner at nå målet: en lys og lykkelig fremtid for de børn, der er en del af dette hjem for forældreløse.

Forfattet af Sabitri og Nimu.

Frit oversat af Børge.

 

 

til top